Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Aegean Regatta 2010

 

Ανοίγει πανιά η “Ρεγκάτα του Αιγαίου 2010” (Aegean Regatta) την εβδομάδα 21-28 Αυγούστου στη θάλασσα του Βορείου Αιγαίου, η οποία έχει σπάσει ήδη κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, καθώς φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής.

Το μοναδικό και πρωτότυπο ταξίδι στο Αιγαίο της Aegean Regatta, άρχισε το 2001 με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αιγαίου και του τότε Υπουργού Αιγαίου και σημερινού Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστη ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες, οι Ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές καθιστώντας την παράλληλα ένα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού, όπου κάθε χρόνο συγκέντρωνε πάνω από100 αγωνιστικά σκάφη. Μάλιστα η Aegean Regatta καλύπτονταν εκτός από τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από διεθνή, όπως το CNN, BBC, Sky Europe, κ.α.

Πάντως η “Aegean Regata 2010”, έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών αφού τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν μέρος 103 σκάφη, ένας αριθμός που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος μέχρι τη λήξη της διορίας, το Σάββατο 21 Αυγούστου.
Η Aegean Regatta αποδεικνύει λοιπόν ότι είναι ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει και το διεθνή της χαρακτήρα, καθώς στις 103 συμμετοχές, υπάρχουν δύο σκάφη από τη Ρωσία (Bony Staf, Leader), ένα από την Ιταλία (Aria di Burrasca), ένα από την Αγγλία (Τοtemic), ένα από τη Βουλγαρία (Windwalker) κι δύο από την Κύπρο (Almira, Ανεράδα).
Αυτή η αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα, δίνει δύναμη στους διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» αλλά και αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και τη δεύτερη δεκαετία, προκειμένου όλοι οι ιστιοπλόοι να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών της, αλλά και να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους του Αρχιπελάγους που διατηρούν αναμμένη και στα πιο μικρά νησιά, τη φλόγα του Ελληνισμού.

Η Aegean Regatta ανοίγει πανιά στις 22 Αυγούστου, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης στις 28 Αυγούστου. Παράλληλα θα γίνουν πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτουν φέτος με τον εορταστικό χαρακτήρα του αγώνα για τη συμπλήρωση των 10 ετών ζωής. Ανάμεσα στα άλλα διοργανώνεται συναυλία με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τους Χειμερινούς Κολυμβητές στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου (το βράδυ του Σαββάτου 21 Αυγούστου),  Μουσική βραδιά στη παραλία Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη (τη Δευτέρα 23 Αυγούστου), Συναυλία με την Δόμνα Κουντούρη στο Παλιό Λιμάνι της Μύρινας Λήμνου  (την Τετάρτη το βράδυ 25 Αυγούστου), Συναυλία με τα “Παιδιά από την Πάτρα” στο λιμάνι της Μήθυμνας στη Λέσβο (το Σάββατο 28 Αυγούστου) κ.α.

Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  και  με συνδιοργανωτές την  Επιτροπή  Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους  Όμιλους :  Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου και με  συντονιστή Όμιλο  για  το  2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.


Σας επισυνάπτουμε το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων της Aegean Reagata 2010

ΘΑΣΟΣ

 Παρασκευή 20/08/10
           Άφιξη σκαφών
Εκθέσεις ζωγραφικής , στο χώρο της Γραμματείας των Αγώνων ( Καλογερικό)
21.00 Παράσταση «Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας», του Δ. Κορομηλά, από το Θεσσαλικό Θέατρο, σκηνοθεσία Κ. Τσιάνου & κείμενα Λ. Λαζόπουλου, στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου
Σάββατο 21/08/10:
16.00 Ξενάγηση στο καινούργιο Αρχαιολογικό Μουσείο Θάσου από
          αρχαιολόγο -ξεναγό
19.00 Skipper meeting
20:30 Τελετή έναρξης
21:00 Συναυλία με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τους Χειμερινούς
          Κολυμβητές, στο Αρχαίο Θέατρο Θάσου
 
 
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
Κυριακή 22/08/10
             Άφιξη σκαφών
Δευτέρα 23/08/10
20:30 Απονομή επάθλων
21:00 Μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος
          Σαμοθράκης, στην παραλία της Καμαριώτισσας
22:00 Συναυλία με παραδοσιακή και Έθνικ μουσική με το συγκρότημα ΑμανΚΙΕρως
         στο Δημοτικό Σχολείο Θέρμων
 
ΜΥΡΙΝΑ ΛΗΜΝΟΥ
Τρίτη      24/08/10
              Άφιξη σκαφών
Τετάρτη 25/08/10
20:30    Απονομή επάθλων   
21:00   Συναυλία με την Δόμνα Κουντούρη, στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας Λήμνου
 
 
ΜΗΘΥΜΝΑ
Πέμπτη        26/08/10
              Άφιξη σκαφών
Έκθεση ζωγραφικής του Δ. Καλατζάκη με θέμα τη θάλασσα
στο χώρο της Γραμματείας των Αγώνων (Στέγη Τεχνών Τρύφων) 
 
Έκθεση χαρακτικής της Ίρις Ξανάλατου στο Παλαιό Δημαρχείο (Πινακοθήκη)
Ώρες λειτουργίας:10.00π.μ.-14.00 και 18.00-23.00
 
 
Παρασκευή 27/08/10
18.00 Beachparty στο bar Congas
  
Σάββατο 28/08/10
20:00 Τελετή λήξης και απονομές επάθλων
21:00 Συναυλία με τα "Παιδιά από την Πάτρα" στο λιμάνι της Μήθυμνας